Forum for lagring av CO2

CCUS Norge har som mål å bygge kompetanse og dele erfaringer om miljø- og ressurseffektiv fangst, bruk og lagring av CO2 (CCUS). I dag har senteret 38 medlemmer som representerer industribedrifter, energibedrifter, teknologileverandører, transport- og lagringsaktører, forskningsbedrifter og akademia. Sammen bidrar vi til å etablere og videreutvikle hele verdikjeder.  Lagringsforumet blir et viktig tilskudd, som bidrar til at CCUS Norge dekker hele verdikjeden innen karbonfangst og lagring. Til å lede forumet har CCUS Norge fått ekspert innen feltet, geolog Eva Halland. 

Halland har ledet Oljedirektoratets CO2 Lagringsforum

Eva Halland har hatt ulike stillinger i Oljedirektoratet (OD), og har vært medlem av ledergruppen i 17 år. De siste årene har Halland vært prosjektdirektør for Norsk CO2-lagringsatlas og CO2-lagringsprosjekter i Norge og har de siste 12 årene ledet Lagringsforumet.

På bildet: Eva Halland

- Jeg ser frem til å bidra til å styrke CCUS Norge som et nasjonalt kompetansesenter, og da spesielt med kompetanse innen lagring. I Lagringsforumet skal vi løfte saker som teknisk gjennomføring, regulatoriske spørsmål, samt effektiv tilgang til lagringsareal, sier Eva Halland som skal lede Lagringsforumet i CCUS Norge.

 

Første møtet er planlagt 15. september og møtet vil være åpent for aktører innen transport og lagring av CO2. Vi vil her presentere hvordan CCUS Norge jobber og hvordan dette lagringsforumet skal bidra til å fremme mulighetene. Vi vil her også åpne for innspill til videre satsning og program.

- Vi er glade for å ha Eva med på laget. At CCUS Norge får med en anerkjent kapasitet innen et avgjørende område for å lykkes med å bygge verdikjeder innen CCS, både nasjonalt og internasjonalt er svært gledelig for organisasjonen, det sier Pål Mikkelsen, styreleder i CCUS Norge.

Previous
Previous

Innovasjonssenter for CCUS

Next
Next

CCUS-klyngen i Østfold regionen